Yhdistyksen toiminta

Kuopion Seudun Mehiläishoitajat ry toimii jäsentensä yhdyssiteenä, pyrkien edistämään kannattavaa mehiläishoitoa. Keinoina tässä on mm. tiedotus- ja koulutustoiminta. Sääntömääräinen kokous pidetään kerran vuodessa. Lisäksi järjestetään ajankohtaisia mehiläishoitoasioita käsitteleviä tilaisuuksia.

Tiedottaminen tuottaa tulosta

Olimme heinäkuussa 2012 kokoontuneet kolmen lähialueen mehiläishoitoyhdistyksen voimin Heinävedellä järjestettyyn koulutusmuotoiseen saneerausnäytökseen, jossa SML:n kouluttaja Ari Seppälän johdolla esikotelomätätartunnan saaneet pesät saneerattiin uusiin pesiin, uusille pohjukkeille. Esikotelomätätapauksia on tullut viime syksyn ja kuluneen kesän aikana esiin alueellamme useita.

Jos tiedät tai edes epäilet omien tai jonkun toisen tarhaajan pesien saaneen tartunnan, tai pesät sijaitsevat jonkun tautisen tarhan lähistöllä ota yhteyttä välittömästi eläinlääkäriin jatkotoimenpiteitä varten. Vain yhdessä toimimalla saamme esikotelomädän aisoihin jo alkumetreillä!

Lähettämällä itse joka vuosi hunajanäytteen Eviran Elintarviketurvallisuusvirastoon olet hyvin perillä omien pesiesi tauti tilanteesta.